CECED Magyarország Egyesülés

 
Facebook
Elemek és akkumulátorok

Elektromos berendezéseink tartalmazhatnak elemeket és akkumulátorokat is. Ezek szelektív gyűjtésére is fontos odafigyelnünk. Mielőtt azonban nekiállnánk szétszerelni a készüléket, mindenképpen olvassuk el a használati útmutatót, és tájékozódjunk, hogy az elem/akkumulátor hogyan távolítható el a berendezésből. Előfordulhat, hogy az adott berendezésből nem távolítható el az akkumulátor (pl. egyes mobiltelefonok esetében). Ha a használati útmutatóban ezt jelzi a gyártó, semmiképpen ne próbáljuk meg magunk eltávolítani azt, minden esetben kövessük a használati útmutató előírásait.

A használati útmutató szerint eltávolított elemeket és akkumulátorokat a megfelelő elemgyűjtő konténerekbe helyezzük el. Ilyen gyűjtőkonténert számos helyen találhatunk, például elektronikai termékeket forgalmazó nagyobb üzletekben, bevásárlóközpontokban. A használt elemek, akkumulátorok a hulladékudvarokban is leadhatók.

További hasznos információk itt.

Ezen oldal megfelel a 197/2014 (VIII.1.) számú, az elektromos és elektronikus berendezésekkel kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekről szóló kormányrendelet 7.§ e) pontjában foglalt tájékoztatási kötelezettség teljesítésének.