CECED Magyarország Egyesülés

 
Facebook
Új készülék választása

Ha nincs más hátra, megérett a cserére a régi masina, akkor az alábbiak segíthetnek az új készülék tudatos kiválasztásában.

Vásárlásnál a legfontosabb, hogy tudatosan válasszunk. Vagyis: tervezzünk, tájékozódjunk a vásárlás előtt.

Ma már nagyon sokféle készülék kapható a piacon: rengeteg szolgáltatást kínálnak a mosógépek, mosogatógépek, hűtők, de a többi készüléktípus is. Ami a méretet illeti, ezen a téren is kimeríthetetlen a választék.

Gondoljuk végig, milyen készülékre van szükségünk: milyen fogyasztói szokásaink vannak (pl. milyen típusú ruhákat mosunk általában, mekkora mennyiséget kell egyszerre mosnunk, milyen konyhai készleteket szeretnénk betenni a mosogatógépbe – vagyis: mekkora kapacitású készülékre van szükségünk), hova kerül az új készülék (beépítésre kerül, vagy sem, mekkora hely van neki, marad-e pl. hely a hűtőgép fölött és mögött, hogy szellőzni tudjon). Nézzünk körül a piacon, mi a kínálat: látogassuk meg a gyártói internetes oldalakat, tájékozódjunk az elérhető gépek tulajdonságairól (pl. energiafogyasztás, programok). Érdeklődjünk a szakboltok eladóitól az egyes készülékekről. No és persze a legfontosabb: figyeljük az energiacímkét!

Az egyes készülékek energiacímkéiről ezen az oldalon található információ. Korábbi hírleveleinkben is találhat részletes információkat az egyes készülékek energiacímkéjéhez. Ezen az oldalon böngészhet korábbi cikkeink közül.

Még egy jó tanács! Ma már egyre többen az interneten vásárolják meg elektromos készülékeit. A tudatos választás ez esetben az internetes áruház kiválasztására is vonatkozik, könnyen pórul járhatunk ugyanis, ha olyan webáruházba tévedünk, mely nem tartja be a jogszabályi előírásokat és nem biztosítja a fogyasztói jogaink érvényesíthetőségét. A CECED Magyarország ezért azt javasolja, hogy a biztonságos webshop minősítést elnyert internetes áruházakból válasszunk (a minősített webáruházak folyamatosan bővülő listája itt található.

További információ és tanácsok az internetes vásárlásokhoz itt található.