CECED Magyarország Egyesülés

 
Facebook
Rajzpályázat díjátadó a Tropicariumban

A 2015-ös Forgó Morgó rajzpályázatra több mint 1250 rajz érkezett, és 29 iskola is részt vett a versenyen. A Föld Napja kapcsán megrendezett díjátadó és könyvbemutató ünnepségen 25 gyermek és 3 iskola vehette át az értékes nyereménycsomagok egyikét a Budapesti Tropicarium és Oceanarium különtermében 2016 április 16-án.

 

A rendezvényen a rajzpályázat zsűrielnöke, Gyurkó Imre festőművész-rajztanár a pályázatok sokszínűsége mellett azt hangsúlyozta, hogy mennyire ügyesen ragadták meg a gyerekek alkotásaikban a környezetvédelmi üzeneteket, milyen kreatívan ábrázolták a történet egyes jeleneteit.

 

Dr. Halász János, a Szegedi Tudományegyetem tanára, a mesekönyv szakmai lektora az energiahatékonyság és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát hangsúlyozta.

 

A gyerekek és a vendégek Halpern Bálint biológus segítségével ismerkedhettek a Tropicarium hatalmas akváriumában úszkáló állatokkal.

 

A program végén pedig Sásdi Zsolt víz alatti operatőr: Az óceán óriásai című filmjét tekinthették meg a rendezvény meghívottai, és kérdezhették is a búvárt a tengeres kalandjairól.

A Forgó Morgó rajzpályázat nyertes alkotásai és a díjátadó képei megtekinthetők a Facebook Forgó Morgó Rajzpályázat oldalon.

A díjátadó képei itt megtekinthetők.

Művészeinkkel itt találkozhat.

Az óvodás győztes alkotások.

Az alsós győztes alkotások.

felsős győztes alkotások.

Szerkesztői díjasaink.

A díjazottak és nyereményeik támogatói itt megtekinthetők

 

Mészáros Fanni, a Forgó Morgó a tengeren című mesekönyv szerzője

és Kocsis Franciska, akinek fődíjas alkotása látható a

 mesekönyv borítóján.