CECED Magyarország Egyesülés

 
Facebook
A nyertes iskolák

December 15-én lezárult a tavaly nyáron meghirdetett Forgó Morgó rajzpályázat, melynek keretében az újonnan készülő Forgó Morgó mesekönyvhöz vártuk az alkotásokat. Több mint 1 250 mű érkezett, és ebből több mint 1 100 pályázatot iskolai nevezés keretében kaptunk. Összesen 29 iskola nevezett az iskolák versenyére.

 

A zsűrinek, akárcsak az egyéni győztesek kiválasztása esetén, az iskolai verseny elbírálása során sem volt könnyű dolga. A pályázati kiírásban az alábbiak szerepeltek értékelési szempontként:

Az értékelésnél figyelembe vesszük az adott iskola által nevezhető diákok számához képest beküldött pályázatok arányát, továbbá az összesen beküldött pályázatok számát. Számegyenlőség esetén a több egyéni díjat nyerő iskola végez jobb helyen. Egyéni díjak hiányában a pályázat kiírója fenntartja a jogot az egyedi döntés meghozatalára.”

A zsűri végül minden szempontot figyelembe véve az alábbi három iskolának ítélte meg az első három díjat (ABC-sorrendben):

Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola

Pápai Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola

Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium

Az, hogy a három iskola közül melyik milyen helyezést ért el, a díjátadón kerül majd kihirdetésre. Azt viszont már most eláruljuk, hogy mindhárom iskola egyenként több mint 100, és összesen 672 alkotást küldött be nekünk.

Gratulálunk a győztes iskoláknak, és köszönjük, hogy ilyen sok gyermeket bevontak a pályázatba, és megismertették velük Forgó Morgó üzeneteit.

Bár ilyen versenyt nem hirdettünk, három pedagógusnak külön is szeretnénk gratulálni: a legtöbb nyertes alkotást, a legtöbb győztes gyermeket felkészítő pedagógusoknak, rajtanároknak!

Holczapfel Zsuzsanna (Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola, Budapest) és Sütő Petre Rozália (SPR Művészeti Csoport, Martonvásár) 4 - 4, Tokaji Mária (Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola, Hajdúszoboszló) 3 győztes gyermeket tudhat a pályázói között! Köszönet és gratuláció illeti őket a gyerekek felkészítéséért!

Természetesen minden, a pályázaton részt vevő iskolának nagyon köszönjük még egyszer, hogy támogatták Forgó Morgót, és eljuttatták üzeneteit a gyerekekhez. Az elkészült mesekönyvből minden iskolának küldünk majd az iskolai könyvtárba egy példányt.

A három díjazott iskola meghívást kap a 2016. április 16-án, szombaton megrendezésre kerülő zártkörű ünnepélyes díjátadó ünnepségre, ahol iskolánként 1 tanár/felnőtt és maximum 2 diák megjelenésére számítunk (a díjátadó részleteiről külön cikkünkben olvashatnak, illetve az iskolákat közvetlenül is értesítjük).

A győztes iskolák díjai: 

  1. díj: Samsung LED TV 48 5200 Class, full HD okos televízió (UE48J5200AW)
  2. díj: Samsung SL-M2026/SEE mono lézernyomtató
  3. díj: Samsung ME71A/XEO mikrohullámú sütő

 Felkérés!

Örömmel fogadunk tanítói, felkészítői értékelést, véleményt, élménybeszámolót, történeteket a Forgó Morgó rajzpályázattal kapcsolatban, akár rövidebb, akár hosszabb formában! Szeretnénk a tapasztalatokat, kapcsolódó történeteket összegyűjteni és megosztani! Kérjük ezért, hogy ha kedvet éreznek és idejük engedi, írjanak nekünk az info@cecedhu.hu email címre, „Forgó Morgó rajzpályázat, ahogy mi láttuk!” tárgy megjelöléssel. A beszámolókat névvel és az iskola megjelölésével közzétesszük a hírlevélben és a Forgó Morgó, valamint a Forgó Morgó rajzpályázat facebook-oldalakon.

Előre is köszönünk minden beszámolót!