CECED Magyarország Egyesülés

 
Facebook
Forgó Morgó a tengeren

 

mesekönyv, 120 oldal színes illusztrációkkal, kemény kötésben,

kiadta a CECED Magyarország Egyesülés Budapesten, 2016

Hallottatok már Forgó Morgóról?

Ő az a kedves villanyóra, aki mindig bosszankodik, ha pazaroljuk az energiát, például ha feleslegesen ég a lámpa vagy megy a tévé, amikor nem is nézzük. Ilyenkor mondja:”Hát nem megmondtam, hogy sok lesz a számla? Kinek van erre energiája?! Jöjjön valaki, szökik az energia, jöjjön valaki, megy el a pénz…!”

Ha Forgó Morgóval tartotok és elolvassátok a meséit, sok izgalmas kalandban lesz részetek. Megismerhetitek tanítványait, Katit és Petit, a két iskolás lurkót, kereshettek Ti is velük színpompás címkéket, sőt, még a tenger csodálatos világába is bekukkanthattok.

Közben pedig gyönyörködhettek a sok-sok csodálatos képben is, amelyeket mind gyerekek készítettek. Így lett igazán jó ez a könyvecske!

Mészáros Fanni, a szerző 2004 óta a CECED Magyarország Egyesülés cégvezetője, jogász-közgazdász végzettségű, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Környezettan-szakos hallgatója.

A könyv megvásárolható a Két egér könyvesboltban: 1092 Budapest, Ráday u.21.

 

 www.keteger.hu

A mesekönyv 2490 Ft-os bruttó áron megrendelhető a CECED Magyarország Egyesüléstől is az alábbi feltételekkel:

5 db könyv rendelése esetén plusz egy darab ajándék, 10 db esetén plusz 2 db ajándék (5 könyvenként egy darab ajándék), a postaköltséget Magyarország területén a CECED Magyarország Egyesülés állja. A vételárat átutalással kérjük kiegyenlíteni. Megkereséseiket az info@cecedhu.huemail címen várjuk, a Tárgy mezőbe kérjük, írják be, hogy „Forgó Morgó mesekönyv rendelés”.

 

Könyvajánló

A mesekönyvhöz Peresztegi Hanna, a Forgó Morgó rajzpályázat általános iskola felsős kategóriájának harmadik helyezettje és Szerkesztői fődíjasa írta az alábbi könyvajánlót:

 

Peresztegi Hanna: Könyvajánló

Ismeritek Forgó Morgót? És tudjátok mi az energiacímke? Na és hogyan kell spórolni?

Mészáros Fanni új mesekönyvében, amelyet gyönyörű gyerekrajzok díszítenek, játékosan tanulhattok a takarékoskodásról. Mindebben pedig segít nektek Forgó Morgó, a kedves kis villanyóra, no meg Kati és Peti, a két iskolás tanuló, akik most tanulnak spórolni. Most bizony felmerül a kérdés: hogyan lehet spórolni? El sem hinnétek, mennyit takarékoskodnátok azzal, ha leoltjátok a villanyt, ha kijöttök a szobából, vagy ha energiatakarékosabb mosógépet használtok!

Kati és Peti a tengerre indulnak, és Forgó Morgó is velük tart. Búvárkodnak, és mélyre merülnek, megtisztítják a gyönyörű tengert a sok szeméttől, és észreveszik, mennyi üveg, gumi és egyéb alkatrész van eldobálva. Hiszen ezek újrahasznosíthatóak!

Kati és Peti boldogan gyűjtik szelektíven a hulladékot, és mindig elolvassák a használati útmutatót. Forgó Morgó pedig büszke a kis tanítványaira. Elbúcsúzik Tőlük, és útnak indul: hiszen még sok gyereket kell meglátogatnia. Nálad már járt?