A nevetés a lelkiállapotunk tükre

A csecsemő anélkül, hogy bármit is látott volna a világból és bármi tudása is lenne róla, a kezdetektől fogva ösztönösen sír és nevet. Mi több, azok az emberek, akik vakon születtek, szintén nevetnek és sírnak, pedig nem láthatták másokon, így biztosan nem csak egy átvett ragadós szokás.

Máig nem értjük, miért létezik a nevetés és a sírás

Ez a két fő érzelem nem tudatos, nem igazán tudjuk befolyásolni és nem is teljesen értjük, hogy miért létezik. Leginkább csak teóriák vannak arról, hogy pontosan miért is nevetünk, de ha egyszer fény derülne rá, milyen könnyű dolga lenne minden humoristának.

Az, hogy kinek mi a vicces és ki min kezd el nevetni, teljesen egyénfüggő, ezenfelül függ az aktuális helyzettől, lelki állapotunktól és a környezettől. Vannak, akiket könnyű megnevettetni és vannak, akik szinte egész életükben olyanok, mintha citromba haraptak volna. Akármelyik kategóriába is tartozunk, próbáljunk minél többet kacagni, ugyanis azon felül, hogy jókedv és öröm származik belőle, rendkívül egészséges is.

Nagyon jó kis edzés a tüdőnknek és levezethetjük vele a felesleges energiáinkat. Egyes országokban nevető klubokat alapítottak az emberek, ahova rendszeresen eljárnak és szándékosan nevetnek, hogy felszabadulhassanak a mindennapok rohanása alól.

Ajánlott cikkek