kollagén
Tech

Élelmiszerek, amelyek fokozzák a kollagén termelést

A kollagén a testünket összetartó „ragasztóként” jellemezhető, hiszen ez a kötőszövet fő eleme és a fő fehérje, amely bőségesen megtalálható az izmokban, csontokban, bőrben, inakban, hajban és még az emésztőrendszerben is.

A kollagén javítja a keringést és enyhíti az ízületi fájdalmakat, de leginkább a ráncok csökkentéséről, a haj állapotának javításáról és a cellulit elleni küzdelemről ismert. 

Nem csoda, hogy szinte minden testápoló krémnek vagy testápolónak ez a fő összetevője – de ahelyett, hogy extra pénzt költenél drága kozmetikumokra, könnyedén hozzájuthatsz a kollagénhez természetes úton.

A 3 legjobb élelmiszer a legmagasabb természetes kollagén tartalommal

Hús leves

Az állati termékekben a kollagén legmagasabb koncentrációja a hús kevésbé étvágygerjesztő részein található, mint például az inak, a porcok, a bőr és a csontok. 

A maximális haszon érdekében készítsen szuper hasznos húslevest – a legfontosabb az, hogy hosszú ideig, 24 és 48 óra között főzzük.

Vásárolhat kész húslevest is, amelyet hiteles recept szerint készítenek, további összetevők nélkül – ízletes és tápanyagokban nagyon gazdag.

Tojásfehérje

A fehérjék nagy mennyiségben tartalmaznak prolint, a kollagén termeléshez szükséges aminosavat

Az értékesebb vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó sárgáját azonban ne dobd ki, ezért ne felejtsd el egy-két tojással kezdeni a napot – ez a legjobb reggeli.

A legjobb élelmiszerek, amelyek fokozzák a kollagén termelést

Kiwi

A C-vitaminnal teli kivi segít a szervezetnek a kollagén termelés előkészítő szakaszában.

Erdei gyümölcsök

Az áfonya, málna, eper, szeder szintén nagyon gazdag C-vitaminban és támogatja a kollagén szintézist. 

Ezenkívül az E-vitamin és a benne található antioxidánsok megvédik a meglévő kollagén sejteket a károsodástól.

Mandula

A mandula nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint és mézet, amelyek a szintézis utolsó lépéseiben a C-vitaminhoz kötődve támogatják a kollagén termelődését.

Sárgarépa

Az A-vitamin felelős a kollagén visszanyeréséért és raktározásáért, a sárgarépa (és a narancssárga egyéb gyümölcsök és zöldségek) pedig különösen gazdag az értékes vitaminban.

Zöld leveles zöldségek

Tudod, hogy a leveles zöldségek (főleg a sötétzöld levelűek) igazi szuperételek, rengeteg értékes tápanyaggal. Ami a kollagéntermelést illeti, a szintéziséhez szükséges A-, C- és E-vitamin teljes hármasát látják el számunkra.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük