Hibák a nappali kialakítása során

Nem titok, hogy a nappali berendezése minden esetben gondos tervezést és mérést igényel. Amennyiben ezekre nem kerül sor, csupán a megérzések játszanak szerepet a kialakítás során, a végeredmény nem biztos, hogy megfelelő lesz.

Érdemes inkább a világos színeket használni a falak és a szekrények esetében egyaránt

Gyakran elkövetett hiba a nappali kialakítása során a sötét színek használata. Mértékkel természetesen lehet ezeket az árnyalatokat használni, azonban a túlzásba vitt alkalmazásuk nyomasztó hatást eredményez. Szóval a sötét színű falak sötét árnyalatú bútorokkal nem bizonyulnak jó választásnak. Érdemes inkább a világos színeket használni a falak és a szekrények esetében egyaránt. A sötét színek pedig visszaköszönhetnek a kiegészítőkön, például a képek, a plédek és a szőnyegek esetében. Mindemellett a szobanövényeknél is lehet hibázni, ugyanis a sok-sok apró cserépben lévő szobanövény nem mutat jól. Ezek helyett érdemes inkább egy nagyméretű növényt beszerezni, amely amellett, hogy jobban mutat, nagyobbnak tűnik a segítségével a tér.

Kiemelt figyelmet kell fordítani a bútorok méretére is a nappali berendezése során

A szekrények, a fotelek, az állványok, a kanapék és az asztalok mérete is okozhat problémát. Ugyanis sok esetben nem az adott helyiség méretéhez illeszkednek az említett bútorok adottságai. Ez természetesen zsúfoltságot fog eredményezni, amit mindenképpen érdemes elkerülni. Szóval a nagyméretű bútorok kizárólag a nagy alapterülettel rendelkező nappalik esetében bizonyulnak jó választásnak. A kisebb helyiségek esetében pedig kiemelt figyelmet kell fordítani a bútorok méretére. Végül pedig fontos megemlíteni azt a szempontot is, hogy nem érdemes csupán egyetlen stílushoz ragaszkodni. Ezzel ugyanis könnyen sablonossá válhat a helyiség, amit érdemes elkerülni. Szóval célszerű keverni a különféle stílusokat a nappali berendezése során. Azonban arra mindenképpen ügyelni kell, hogy a végeredmény egyezzen az elképzeltekkel és harmonikus legyen.

A fotó forrása:

Followtheflow / Shutterstock.com

Ajánlott cikkek