Hogyan készülnek az ételek a nagykonyhákon?

A nagykonyhák speciális helyek, hiszen miközben alapvetően ételek elkészítésével foglalkoznak bennük, közben csak nyomokban hasonlítanak a hétköznapok konyháihoz. Ennek oka is van, míg otthon csak néhány adag étel készül, addig egy ipari konyhában nem ritkán több száz vagy ezek adag is összejön.

Természetesen ezt a mennyiséget nem lehet a hagyományos gépekkel és berendezésekkel kiszolgálni, olyan dolgokra van hozzá szükség, mint például a főzőüst vagy az ipari olajsütő. De mik ezek a gépen pontosan, hogyan kell elképzelni a működésüket?

A főzőüst nagy mennyiségű ételt főz meg

A főzőüst egy viszonylag egyszerű berendezés, és főleg azért jött létre, mert a hagyományos lábasok és edények már kevésnek bizonyultak, amikor nagyobb mennyiségeket kell kezelni. A nagykonyhákban többféle típusukkal találkozhatunk, léteznek a 700-as főzősorral rendelkező, a 900-as főzősorral rendelkező és az önállóan telepíthető főzőüstök is.

Az energiaellátás alapján is meg lehet különböztetni egy főzőüst terméket, hiszen vannak a gázzal működő, és vannak az elektromos típusok. A gázzal történő működtetés olcsóbb, de nem mindenhol van kiépíthet az ehhez megfelelő infrastruktúra. Ahol nincs, ott jön jól az elektromossággal működő típus, így akkor is elkészülhet az étel, ha csak áram van az épületben.

Az ipari olajsütő nélkül nem lennének frissensültek

Az ipari olajsütők sem maradnak el kínálatban a többi berendezéstől, hiszen ezek is számos kivitelben kaphatók. Léteznek 600-as főzősorral, 700-as főzősorral, 900-as főzősorral ellátott modellek, és olyanok is, melyek snacksütésre alkalmasak.

Az ipari olajsütő modellek nagy mennyiségben képesek kisütni a különféle rántott húsokat és egyéb frissensült termékeket, hasábburgonyát, snacket és számos más dolgot. Mivel a frissen sütés nélkül ma már elképzelhetetlen egy ipari konyha, így ezeknek a berendezéseknek kitüntetett szerepük van a működés során. A nagykonyhai webáruházak is külön kategóriát szentelnek az ipari olajsütőknek, ahol sokféle modell közül választhatunk.

Ajánlott cikkek