Ismerd meg Android telefonod IMEI számát

Az IMEI egy olyan szám, amelyet személyi igazolványként határozhatunk meg Android telefonunkon. Ennek a számnak köszönhetően okostelefonja azonosítható, így biztosítva, hogy ez a telefon világszerte egyedülálló legyen.

A jelentősége maximális, hiszen így is tudjuk lezárni a telefont, hogy elvesztése vagy ellopása esetén ne lehessen használni.

Ezért az IMEI-szám ismerete elengedhetetlen az Android-felhasználók számára. És ennek különböző módjai vannak. Így a legkényelmesebb módon találhatja meg ezt a telefont. Mindenféle helyzetre van mód.

Azok számára, akik többet szeretnének tudni, jó tudni, hogy az IMEI egy 15 számjegyből álló szám. A telefon gyártási országára vonatkozik, annak gyártójára, valamint a sorozatszámot is megadja a telefon. Tehát nem véletlen szám.

Az alábbi gyakorlati tanácsokkal jól használható az IMEI információ:

  • Mobileszköz elvesztése esetén az IMEI-t használjuk az azonosításra, amit feltétlenül jelenteni kell a rendőrségen vagy a biztosítónál. Az IMEI lekérdezésének legegyszerűbb megoldása a * # 06 # vezérlőkód és a [Hívás] gomb beírása a mobileszköz telefonjának billentyűzetén keresztül. Feltétlenül írja le a számot, és mentse el, ahol biztonságosan elérheti.
  • Az IMEI-szám megszerzése abban is segíthet, hogy közelebbről megtekintse mobileszköze belső működését. Az IMEI-t általában az akkumulátor alatti típuscímkére is nyomtatják. Ha ez egy olyan eszköz, amelyről az akkumulátort nem lehet eltávolítani, gondosan meg kell vizsgálnia az eszköz csomagolását; valószínűleg van ott egy matrica. Az IMEI a készülék hátuljára is gravírozható.
  • Közönséges androidok esetén a rendszerbeállítások között is kérheti az IMEI-t. Ehhez érintse meg a Beállítások> (Opciók)> Eszközinformációk> Állapot elemet.
  • Újra és újra elhangzik, hogy a letiltott mobiltelefon már nem használható, mert az IMEI szerepel a berendezésazonosító nyilvántartás (EIR) blokklistáján. Sajnos ez nem így van, mivel a bűnözők a megfelelő szoftverrel átprogramozhatják az IMEI-t.
  • Hagyományosan az IMEI-számra mindig szükség volt a SIM-zár eltávolításához, pl. egy adott szolgáltatói hálózathoz való csatlakozás mobileszközön. Mivel azonban a SIM-záras készülékeket szinte soha nem adják ki, az IMEI-nek ez a speciális „alkalmazása” valójában csak régebbi mobileszközökön készül vagy használható értelmesen.
  • Alternatív megoldásként elolvashatja az IMEI-t és a kapcsolódó információkat egy ingyenes alkalmazással, például a SIM-kártyakezelővel. Az alkalmazás teszteli, hogy a SIM-kártya olvasható-e, és az IMEI-számon kívül a telefonszámot, a sorozatszámot, a SIM-szolgáltatót, a telefon típusát, a támogatott hálózatot és egyéb működési információkat is megjeleníti.

Ajánlott cikkek