Kerti tárolási ötletek  

Ha ez az az év, amikor megfogadtuk, hogy feldobjuk a kertünket, akkor miért állnánk meg csupán a fűnyírásnál? Néhány okos tárolási megoldással az otthonunk ezen részét is igazán stílusossá varázsolhatjuk. Sőt, mindemellett még maximalizálhatjuk az életterünket, és egy olyan extra helyet is teremthetünk, amelyet a család tagjai különböző módon élvezhetnek ki.

Kerti tároló házban rejlő lehetőségek

A kerti tároló ház lehetővé teszi a kerti szerszámok és felszerelések effektív tárolását, így gyorsabban hozzáférhetünk a szükséges eszközökhöz. De a legjobb talán az ebben a kis fa épületben, hogy néhány masszív polc, állvány és kampó hozzáadásával szélességében és magasságában is maximalizálható benne a tárhely. Sőt még akár az ajtajának a belső része is kiaknázható tárolási célzattal.

Az előnyei azonban nem merülnek ki az általa biztosított tárolókapacitásban. Nagyban hozzájárulhat például a kertünk esztétikájának javításához, és az otthonunk értékének növeléséhez is. A legfontosabb előnye viszont talán az, hogy extra motivációt kapunk általa a kertészkedéshez.

Alapvetően egy ilyen kerti tároló házhoz kétféleképpen lehet hozzájutni. Az egyik az, hogy saját kezűleg megépítjük, amelyhez szükség lesz bizonyos mennyiségű faanyagra, egy jól átgondolt tervre és némi kreativitásra. Sokkal egyszerűbb azonban, ha egy előre gyártott kerti tárolót vásárolunk, amelyet házhoz szállítanak. A választás szabadságát bizonyos mértékig itt is élvezhetjük, hiszen sok webáruházban teljesen személyre szabhatjuk a kiszemelt házikót.

Fedezzük fel a tárolódobozok erejét!

Bármekkora is legyen a kertünk – egy kis terasz vagy több hektárnyi zöld terület – egy praktikus, jól megtervezett tárolódobozban szépen elférnek a holmijaink, és biztonságban tarthatjuk benne őket. Manapság már mindenféle formában és méretben elérhetők, változó kapacitással, valamint a használatukat megkönnyítő extra funkciókkal. 

Kerti szekrények használata

Utolsó opcióként a kerti szekrényeket szeretnénk megemlíteni, amelyek kiválóan alkalmasak kisebb tárgyak, például kéziszerszámok, magvak, hagymák, rögzítőelemek és egyéb kerti apróságok tárolására. Ha egy igazán kis kertben van szükségünk tárolóhelyre, akkor próbáljunk ki belőlük egy magasabb verziót, amely maximálisan kihasználja a függőleges teret, és meghagyja számunkra a lehető legtöbb alapterületet. 

Ajánlott cikkek