A legjobb gyakorlatok a cellulit elleni küzdelemben

Az egyik dolog, amit senki sem akar látni a testén, és amellyel az egész szépségipar küzd, a cellulitisz kialakulása. Ez a modern világ egyik problémája, amely elsősorban a szebbik nemet érinti, de a kutatások azt mutatják, hogy egyre több férfi szenved ettől. A statisztikák azt mutatják, hogy valójában a nők akár 90% -a élete során bizonyos fokon alakul ki cellulitisz. Ennek a ténynek köszönhető, hogy a cellulit tudományos közössége esztétikai problémát vizsgál, nem pedig betegségállapotot.

Az elhízás és a narancsbőr súlyos formái azonban nemcsak nem tűnnek vonzónak, hanem számos egészségügyi problémához is vezethetnek. Ezért minél hamarabb kezdjük el a harcot a narancsbőr ellen, egészségesebb életmód és fokozott fizikai aktivitás révén, annál nagyobb lesz a siker.

Az igazság az, hogy már kialakult jelentős cellulit esetén rendkívül nehéz megszabadulni tőle, mert kialakulásában sok tényező játszik szerepet. Így a sok speciális terápia és kozmetikum ellenére a testmozgás a megfelelő táplálkozással kombinálva az egyik leghatékonyabb eszköz a cellulit megelőzésére és leküzdésére, különösen annak kialakulásának korai szakaszában.

Hogyan segít a testmozgás a cellulit elleni küzdelemben?

A testmozgás többféleképpen is hat a cellulit ellen – segít a zsírégetésben, a problémás területek leürítésében és megvédi az izmokat az alultápláltságtól (izomtömegvesztéstől). A rendszeres fizikai aktivitás különösen fontos az életkorral, mivel az izmok fokozatosan csökkennek a zsírszövet felhalmozódásának rovására. Az alacsony fizikai aktivitás és a magas szénhidráttartalmú étrend kombinációja az egyik legkockázatosabb a cellulitisz kialakulásához.

Alapvető aerob gyakorlatok

Lépcsőzés

Ha nagy teljesítményű kardió gyakorlatokról van szó, amelyek zsírégetésre irányulnak, a lépcsőzés az egyik legjobb. Lépcsőn mászva és ereszkedve a problémás területek izmai főleg megterhelődnek, ami tovább növeli ennek a gyakorlatnak a hatását. Hasonló hatás érhető el a lejtőn való futástól, valamint az edzőteremben állítható lejtésű léptető és futópadtól. A mászó lépcsők percenként 8 és 15 kcal között égnek, és átlagosan 5 kcal csökken.

Gyors gyaloglás

Az egyik univerzális kardiogyakorlat, amelyet túlsúlyos emberek használhatnak, a gyors gyaloglás. Az ugráshoz és futáshoz kapcsolódó egyéb aerob gyakorlatoktól eltérően, amelyek jelentősen megterhelik a bokát és a térdet, a gyors járás viszonylag egyenletesen terhel minden izmot és ízületet.

A gyaloglást lassú ütemben lehet elkezdeni, és fokozatosan növelni kell a sebességet, így a testnek van ideje dolgozni és megelőzni a sérüléseket. A maximális hatékonyság érdekében 6-7 km / h sebességet kell elérni, amelyet 20 percig kell tartani. Gyors gyalogláskor átlagosan körülbelül 5 kcal / perc éget.

Kerékpározás

A nagy hatékonyság mellett a kerékpározás az egyik legélvezetesebb módja az edzésnek. Kerékpározáskor elsősorban a comb és a fenék izmait terhelik, ahol a cellulit leggyakrabban lokalizálódik. A maximális hatékonyság érdekében közepes és nagy intenzitású kerékpárral közlekedhet 30-60 percig. Ha nincs saját kerékpárja, ilyen hatás érhető el a spinning órákon vagy a szobakerékpár edzéseken az edzőteremben. Az intenzív kerékpározás 5-8 kcal / perc sebességgel ég.

Ugrókötél

A sok kalória elégetésével és a gyors fogyással kapcsolatos egyik népszerű kardió gyakorlat az ugrálókötél. Ugrókötelezéssel akár 300 kcal-t is elégethet 30 perc alatt.Ha még soha nem végezte el ezt a gyakorlatot, akkor kezdjen egy 2-3 perces sorozattal, amely között szünetet kell tartania. Az állóképesség növelésével ezt az időt 10 percre növelheti. Bár az ugrálókötél rendkívül hatékony gyakorlat, túlsúlyos embereknek nem ajánlott, és a bemelegítés kötelező.

Futás

Az egyik legnépszerűbb edzés az edzés során a futás. Mivel ez a test egyik legtermészetesebb gyakorlata, a futás a zsírégetés mellett hozzájárul a csontok és az inak megerősítéséhez is. Ha az elején nem bírod a hosszú futást, akkor jó, ha az edzést 10-15 perces időközökre osztod, amelyek között 5 perces szünetek vannak. Futási égés 7 és 10 kcal között percenként.

További tippek

  • Kombinálja a testmozgást a megfelelő étrenddel
  • Igyunk elegendő vizet
  • Viseljen kényelmes ruhát
  • Edzés után végezzen anti-cellulit masszázst
  • Használjon cellulit elleni kozmetikumokat
  • Végezzen naponta kontrasztos kezeléseket zuhanyozással a fürdőszobában (váltakozó meleg és hideg vízsugarak)

Ajánlott cikkek