SEO, linképítés és tartalomkészítés

linképítés eredményeinek megnézése mobilon

A weboldalak jobb felderíthetőségének érdekében különböző módszereket vethetünk be. Az egyik legismertebb és leghasznosabb ilyen módszer a keresőoptimalizálás.

A keresőoptimalizálás lényege, hogy az oldalunkon szereplő tartalom néhány, előre meghatározott kifejezések vagy szavak köré épül. Ennek köszönhetően, ha valaki arra az adott kulcsszóra keres rá, nagyobb eséllyel fogja a mi oldalunkat megtalálni, hiszen a tartalomban gyakran előfordul, amit keres.

Keresőmotorok működése és a linképítés

A böngészőkben használt keresőmotorok az adott találatokat több szempontot is figyelembe vesznek, amikor sorba rendezik a találati oldalakat. Minél előrébb helyezkedünk el a találatok között, annál könnyebben és annál többen látogatják meg weblapunkat.

Ha a keresett kulcsszó gyakran szerepel az oldalunkon, az algoritmus releváns találatként fog bennünket kezelni és minél előrébb fog sorolni, azonban, ha oldalunkon nem szerepel a keresett kifejezés, csak a későbbi oldalakon kapunk helyet, vagy egyáltalán fel sem hoz bennünket.

Ezen felül a keresőmotor azt is figyeli, hogy egy adott személy, aki az oldalunkra látogat mennyi időt tölt ott el és annak megfelelően értékel bennünket. Ha kattintók sokáig maradnak, akkor pozitív elbírálásban fogunk részesülni, azonban, ha folyamatosan mindenki pár másodperc elteltével tovább kattint, nem releváns találat leszünk.

Hasonlóan fontos a linképítés folyamata. Ma már életbevágó, hogy a weboldalunkra erős, releváns és jó minőségű linkek sokasága mutasson. Ezek segítségével dönti el a Google, hogy az oldalunk hányadik helyen bukkanjon fel a találati listán, és ez ma már természetes módon nem épül fel. Emiatt a linkeket építeni szükséges, de életbevágó, hogy a linképítés megfelelő SEO szakember segítségével történjen.

Tartalomkészítés

Találjuk ki, hogy mely szavak és kifejezések keresésekor szeretnénk megjelenni az embereknek és a weboldalunkon megjelenő szöveget alakítsuk úgy, hogy ezek gyakran szerepeljenek benne. Legyünk óvatosak, ugyanis, ha túlzásba visszük és teletűzdeljük szóismétléssel a szövegrészt, az emberek nem fognak sok időt tölteni oldalunkon és nem releváns találat leszünk.

Továbbá az egyre fejlődő algoritmusok próbálják kiszűrni a fölösleges tartalmakat, így végkép nem éri meg kontextus nélküli szavakkal feltölteni oldalunkat. A legjobb, amit tehetünk, ha tényleg rászánjuk az időnket és teljes kerek mondatokba foglaljuk a fontos szavakat több, különböző kontextusba és értelmezésbe.

További SEO tippek

Törekedjünk arra, hogy oldalunk átlátható és rendezett legyen, így a látogatók nem fognak azonnal menekülni onnan.

Ha tehetjük, töltsünk fel képeket és videókat, ezzel is relevánsabb és értékesebb weboldalunk lehet, plusz nyerünk néhány extra másodpercnyi tartózkodási időt, ami szintén fontos.

Ajánlott cikkek