Ezért hasznosak a SEO eszközök

A keresőoptimalizálás egy roppant fontos tényező a sikeres weboldal és így üzlet menedzseléshez. Ehhez ráadásul számos eszköz is rendelkezésre áll. Ezért az alábbiakban a leglényegesebb SEO eszközöket, amiket egy SEO szakember bevethet a siker érdekében.

SEO eszközök csoportosítása

A keresőoptimalizálás egy többrétű folyamat, amiben különböző területek vizsgálata és alakítása során érhetjük el a kívánt hatást. Ez a hatást pedig nem más, mint hogy minél több lehetséges vevőt érhessünk el a jobb találati listás helyezések által.

A teljes siker érdekében először is egy SEO tanácsadást érdemes kérnünk, ahol a szakember felméri a már meglévő oldalunkat, annak optimalizáltságát, illetve a konkurenciát is. Ezt követően pedig, ha tisztázódnak a célok és elvárások jöhet a SEO eszköztár, melyet három nagyobb területre oszthatunk fel. Ezek név szerint a:

On-page SEO

Az on-page SEO segítségével lényegében az adott weboldalon belül javíthatjuk azokat a tényezőket, amiket a keresőmotorok figyelembe vesznek, majd amik alapján végül rangsorolnak. Ebben a SEO eszköztárban sok minden beleférhet, mint például a:

  • az adott oldal felépítése,
  • mobilbarát verzió megléte, kialakítása
  • weboldal tartalmának minősége, naprakészsége
  • az úgynevezett meta leírások megléte
  • belső linkek használata
  • a kifelé menő linkek megléte.

Off-page SEO

Az on-page SEO-t mindig az off-page SEO követi. Ez ahogy már sejthető túlnyúl a saját weboldal optimalizálásán, hiszen más oldalak, közösségi felületek szolgáltatásait is felhasználva javíthatja a helyezést. Lényegében tehát az off-page SEO segítségével egy SEO szakember az adott weboldal irányába külső reakciókat hozhat létre. Ezen a téren hasznos eszközök lehetnek többek között a:

Technikai SEO eszközök

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni a technikai SEO eszközöket is, amik elsősorban a weboldal működésére, felépítésre és így sebességére lehetnek hatással. Elvégre egy lassabb oldalon a vevők nem biztos, hogy megőrzik türelmüket és akár tovább is állhatnak.

Ajánlott cikkek