Az Edina az egyik leggyönyörűbb női név

Ez a gyönyörű női keresztnév gyakran fordul elő, ettől függetlenül nem biztos, hogy mindenkinek a környezetében van Edina. Szerencsére csak egy dátumot kell megjegyezni, ha mégis lenne ilyen nevű női rokonunk, ismerősünk vagy munkatársunk. Egy kedves üzenettel lephetjük meg ezzel a névvel rendelkező hölgyeket nevük napján.

Mikor van Edina névnap?

Az Edina névnap csak egyetlen alkalommal tűnik fel a naptárban, és ez nem más, mint a február 26.-a. Elég ezt az egy napot bejelölni, hogy egy kis kedvességgel lephessük meg az Edinákat.

Születendő gyermeknek könnyedén választható ez a keresztnév, mivel probléma nélkül, hivatalosan anyakönyvezhető. A jelentése Hedin városból való nő, bunda, állatbőr.

Eredetét tekintve az Ediona germán-latin női név. Az Éda név alakváltozata, azonban azt is mondják, hogy az Edna névből ered. Rokon nevei közé tartozik a Dina és Edit.

Azok a hölgyek, akik ilyen nevet kaptak, igazi tanítói feladattal vannak ellátva. Ez élteti őket. Az a tény, hogy tudásuk hatalmas, arra ösztönzik őket, hogy adják tovább mindazt, amivel rendelkeznek más embereknek. Ez okoz örömöt számukra. Akkor érzik a sikert, ha felnéznek rájuk azért, ami a fejükben van.

A kommunikáció és a kapcsolatteremtés a lételemük, amely szintén nélkülözhetetlen a tanítás szempontjából. Jó üzleti érzékkel rendelkeznek, komolyságot sugároznak. Párkapcsolatban a megbecsülés dominál számukra. Ezen kívül szenvedélyesek, mindent megadnak párjuknak.

Az otthonukban érzik magukat biztonságban. A saját maguk elfogadása életük legnagyobb kihívása. Ha ezt egyszer elérik, békében lesznek magukkal és a világgal is. A családban betöltött szerepük létkérdés. Odaadó és lelkes párnak bizonyulnak, ha megtalálták a megfelelő partnert.

Az Edina név becenevei a Dina, az Eda, az Edi, az Edó, az Edus, a Dini, a Dinus, az Edike, az Educi és az Eduska.

Edina nevezetű hírességek

Nagyon sok Edina keresztnevű hírességgel találkozni nap, mint nap, közülük néhány:

  • Gombos Edina – televíziós műsorvezető
  • Kulcsár Edina – Modell
  • Balogh Edina – ex-szépségkirálynő
  • Kutzora Edina – előadóművész
  • Somlai Edina – színésznő
  • Sallay Edina – színésznő

Ajánlott cikkek