iphone üvegfólia védelemmel ellátva
Tech

Ezért annyira kedveltek a mobil üvegfóliák

Ha pontosan ismerjük okostelefonunk típusát, akkor tudunk rá megfelelő üvegfóliát vásárolni. A típusazonos fólia választása nagyon fontos, mert így érjük el a kijelző maximális védelmét. Például, Egy Xiaomi 12X 5G üvegfólia megadja a szükséges védelmet, különösen akkor, ha edzett üvegből készül.

Az üvegfóliák típusai

Alapvetően kétféle létezik, a nem teljes kijelzős sík üvegfólia, melynek jelzése 2D, és a teljes kijelzősek, mint például a 3D, 5D, 6D, 9D, UV.

Nemrégiben főleg a magasabb kategóriás telefonokat védték inkább az emberek üvegfóliával, ma már nemcsak az iPhone SE 2020 üvegfólia van a fókuszban, hanem szinte mindegyik.

Ez azért van, mert az emberek felmérték a sérülések kockázatát, annak lehetséges bekövetkeztét, ezért szívesebben megvásárolják a drágább fóliát is egy elfogadható összegért, minthogy lényegesen többet kelljen költeni egy képernyőcserére.

Mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha elreped, vagy betörik az előlap, ezért jobb inkább megelőzni a bajt.

Nagyon egyszerűen felhelyezhetjük az üvegfóliát zsírtalanított, teljesen tiszta képernyőre. Arra kell figyelnünk, hogy jó helyre tegyük, pontosan illeszkedjen. Ha eltaláltuk, és megfelelő helyen van, elegendő megnyomni a fólia közepét, és máris rátapad a kijelzőre.

Kijelzővédő folyadék vagy kijelzővédő krém

Érdekes, hogy a nanotechnológián alapuló kijelzővédő folyadékok (krémek) nem lettek népszerűek. Pedig ez nagyon könnyen feltehető, és annak ellenére, hogy univerzális, ez ebben az esetben az, hogy nem speciálisan adott készülékre készül, nem hátrány, hanem előny.

A hátránya viszont az, hogy nem védi meg az előlapot a nagyobb behatások ellen, mert csak a kisebb karcok ellen nyújt védelmet. Vékony rétegben kerül a telefon képernyőjére ez a kristályszerkezetű folyadék, de sajnos nem képes arra, hogy az elejtésből, leesésből, ütődésből származó energiát elnyelje, tehát nem tudja megvédeni az előlapot az esetleges roncsolódástól.

Másik hátránya, hogy folyamatosan kopik, egy idő után eltűnik a készülékről. Előnyei közé tartozik, hogy az esetleges karcolódásokat elfedi, tehát ha szeretnénk eladni okostelefonunkat, akkor ezzel szebb állapotba tudjuk hozni azt.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük