Legjobb illóolajok a pihenéshez és a jobb alváshoz

alvás

Az illóolajok gyógyászati ​​célú felhasználásának ősi története a korai egyiptomi, kínai és római társadalmakra nyúlik vissza. Az aromaterápia a modern kifejezés erre az ősi gyakorlatra, és magát a kifejezést Rene-Maurice Gatefose francia parfümőr és vegyész vezette be a témában írt könyvében, 1937-ben.

Az aromaterápia a szaglás és a bőr felszívódása révén működik. Tanulmányok azt mutatják, hogy az illóolajok enyhíthetnek az alvászavarokon, javíthatják az alvás minőségét, enyhíthetik a stresszt és a szorongásos tüneteket, és segítenek leküzdeni a depressziót.

Íme néhány illóolaj a pihenéshez és a jobb alváshoz

  • Levendulaolaj – Ez a legnépszerűbb illóolaj. A levendula nyugtató illatú, amelyet régóta társítanak a pihenéshez és az alváshoz, és természetes gyógymódként használják a szorongásra. A levendula talán a legszigorúbban tanulmányozott illóolaj. Számos tanulmány kimutatta, hogy a levendula szorongáscsökkentő és jótékony hatással bír a depresszió ellen. A levendula nyugtató hatású is, ami azt jelenti, hogy segíthet az elalvásban.
  • Vaníliaolaj – A vanília édes aromája sok ember számára vonzó, és régóta használják pihenésre és stresszoldásra. A vaníliaolaj nyugtató hatással lehet a szervezetre. Csökkentheti a hiperaktivitást és a szorongást, megnyugtathatja az idegrendszert és csökkentheti a vérnyomást. Segít enyhíteni a szorongást és a depressziót, kombinálva a relaxációt és a hangulatemelést. A vanília olyan illat, amelyet kipróbálhat a jobb alvás érdekében.
  • Jázminolaj – Az édes-virágos illatú jázmin úgy tűnik, képes elősegíteni az alvást. Tanulmányok azt mutatják, hogy a jázmin javítja az alvás minőségét és csökkenti a nyugtalan alvást, valamint növeli az éberséget a nap folyamán.
  • Szantálfaolaj – Gazdag, fás, földes illatával a szantálfa régóta használatos a pihenésre és a szorongás és a szorongásos tünetek enyhítésére. A szantálfa nyugtató hatású lehet, csökkenti az ébrenlétet és növeli az alvás mennyiségét.

Hogyan használjunk illóolajokat az alváshoz és a pihenéshez

Öntsön olajat a fürdővízbe – Ez nagyszerű módja annak, hogy kihasználjuk az aromaterápia által nyújtott relaxáció és alvás előnyeit, miközben kihasználjuk a meleg áztatás alvásfokozó hatását is. Tegyen néhány csepp kedvenc olaját a fürdőbe.

Aromaterápiához használjon diffúzorokat – A diffúzorok eloszlatják az olajokat a helyiség levegőjében. Általában vizet és olajat adhatunk hozzá a gyártó által megadott mennyiségben. Kövesse az utasításokat.

Kombinálhatja az illóolajat és a vizet spray palackban és permetezze a szobájába vagy az ágynemű körül. A bőrirritáció elkerülése érdekében javasolt a párna aljának permetezése. Minden pohár vízhez használjon 4-5 csepp illóolajat vagy kevesebbet, ha az aroma túl erős.

Alkalmazza közvetlenül a testre – Vannak, akik megnyugtatónak tartják, ha illóolajokat visznek fel a test bizonyos pontjaira, például a csuklóra vagy a fül mögé, vagy olajat használnak a könnyű masszázshoz.

Az illóolajok használata közben figyeljen arra, hogyan érzi magát. Az illat rendkívül egyéni élmény. Mindannyian másként reagálunk a szagokra. A pihenéshez és az alváshoz megfelelő illatok azok, amelyek nyugodtnak és álmosnak érzik magukat! Előfordulhat, hogy különféle olajokkal kell kísérleteznie, mielőtt megtalálja az éjszakai rutinjához megfelelőt.

Ajánlott cikkek