Mi a különbség a linképítés és a prémium linképítés között?

seo szakértő a prémium linképítés során

Egy korábbi cikkünkben már körbe jártuk, mit kell tudni a prémium linképítésről, ha nem vagyunk szakértők. De érdemes azt is megnézni, mi a különbség a linképítés és a prlémium linképítés között.

Manapság – főleg az utóbbi időszak világjárványának köszönhetően – rengetegen vannak, akik az interneten próbálják meg eladni a termékeiket, vagy hirdetik a szolgáltatásaikat. A vásárlók vagy megrendelők zöme pedig keresőmotort, főleg a Google-t, de gyakran a Yahoo!-t vagy a Binget használja, hogy megtalálja őket. Éppen ezért nem mindegy, hogy a honlapunk hányadikként jelenik meg a találati listában. A minél előkelőbb helyezéshez manapság már elengedhetetlen a linképítés.

Linképítés

A linképítés tulajdonképpen az a folyamat, amikor a honlapunkat vagy annak tartalmát egy másik honlap ajánlja, ezt pedig a saját honlapján elhelyezett link formájában teszi meg. Amikor aztán valaki egy adott tartalomra rákeres, a keresőmotorok ezek alapján is rangsorolják az oldalakat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a mi oldalunkat olyan weblapok ajánlják, amelyek a keresőmotor szerint is sokszor látogatott oldalak. Ezeken a népszerű oldalakon elhelyezett link

Prémium linképítés

Ha eldöntöttük, hogy a linképítésbe kezdünk, nem mindegy, hogy hogyan tesszük. A keresőmotor ugyanis előbbre rangsorolja azokat a honlapokat, amelyek elismertek vagy országosak. Ezeken a népszerű odalakon elhelyezett linkek sokkal hatékonyabbak, így ha ilyeneken sikerül elhelyeznünk a saját honlapunk linkjét, a mi weboldalunk is jobb minősítést kap. Ez a prémium linképítés.

Ehhez érdemes profi segítséget igénybe venni, mert az ebben járatos szakemberek minőségi linkeket tudnak elhelyezni a megfelelő oldalakon. Ebben az esetben a mennyiség helyett a minőség sokkal kifizetődőbb, még ha elsőre drágábbnak is tűnik. Ha ugyanis sok súlytalan weboldalról mutat a link a mi oldalunkra, vagy éppen azért hoznak létre kamu oldalakat, hogy azon belinkeljék a miénket, a Google akár meg is büntetheti a mi oldalunkat.

Ha tehát minőségi munkát szeretnénk, és azt, hogy az oldalunk jobb pozíciót foglaljon el a találati listán, érdemes kicsit többet áldozni rá, mert hosszú távon jobban megéri.

Ajánlott cikkek