Graz óratorony
Kultúra

Sokatmondó helyszínek, amelyek Graz történelméről mesélnek

Az ausztriai Graz számos turista számára vonzó lehetőség a kulturális és a kulináris élmények ötvözésére. Bemutatunk néhány látnivalót, amit vétek lenne kihagyni.

Graz Hauptplatz (Főtér)

Graz Hauptplatz az óváros központja, és minden bizonnyal a város legszebb tere. Ezt a történelmi helyszínt 1160-ban alapították, és még mindig varázslatos hangulatot kelt gyönyörű látnivalóival, mint például a Johann főherceg-kút emlékmű és a csodálatos városháza. Nagyon menők a hagyományos grazi piaci standok is, ahol kiadós ebédeket lehet fogyasztani.

Rathaus (Városháza)

Graz másik fontos látnivalója a város főterén található Rathaus (Városháza). Ezt az épületet a 19. század elején emelték fel, lenyűgöző homlokzata késő gótikus stílusban díszített. Minden évszakban számtalan esemény zajlik itt közvetlenül az épület előtt.

Télen a karácsonyi vásár nagyméretű adventi naptárvilágítással, a tavaszi Hangfényfesztivál, homokszobrok, valamint nyáron az Élvezet Fővárosa Hosszú asztala csak néhány a leghíresebbek között.

Joanneum-negyed

A Joanneum-negyed számos érdekes múzeumnak ad otthont, ezért valóban szerepelnie kell a listán. A Neue Galerie Graz a modern és kortárs művészettel, valamint a Természettudományi Múzeum, ahol rengeteg érdekes kiállítás található, különösen érdemes megnézni. A CoSA – Tudományos Tevékenységek Központja, ahol a technológia és a természettudományok könnyen érthetővé válnak játékon és kísérleteken keresztül, igazán érdekes felnőttek és gyermekek számára egyaránt.

Graz Mura múzeum

Landhaushof

A Landhaushof a Grazer Landhaus festői udvara, különösen lenyűgöző az építészet a reneszánsz csodálatos árkádjaival. A történelmi szökőkutat és a Faun szobrot is érdemes megnézni. Igazán kecses fénypontja a zöld fakapu Stájer Párduccal díszítve, amely népszerű motívummá vált.

Tipp: Ne feledkezzünk meg Graz éjszakai életéről sem, ami számos lehetőséget kínál: éttermek, kézműves kocsmák, éjszakai szórakozóhelyek, stb.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük