Sokféle eszközzel lehet védekezni a kártevők és vérszívók ellen

A leghidegebb téli hónapok kivételével állandó problémát okoznak a kártevők és a vérszívók, mivel mindenhol nagy számban ott vannak, és ilyen-olyan módon megnehezítik az életünket. Hogy mennyit találkozunk velük, az attól függ, hogy hol lakunk, de a leginkább elhivatott városlakók is tudják, hogyan lehet védekezni ellenük.

A kártevőket permetező segítségével lehet irtani

A kártevők komoly gondokat okozhatnak a gyümölcsösben és a kertben, és a legkönnyebben úgy szabadulhatunk meg tőlük, ha valamelyik modern permetezőszert használjuk fel. Otthoni felhasználásra kiválóak a feladatra a kézi permetezők, ezekbe csak pár dl szer fér, a használatuk pedig pofon egyszerű. Aki használt már spray-t, az a kézi permetezőkkel sem lesz bajban.

Persze ennél jóval nagyobb kapacitású eszközök is léteznek, a nagypapáink korából jól ismert pumpás háti- és félháti permetezők még mindig az egyik legjobb választásnak számítanak, ha olcsón akarunk hatékony gépet venni. A legprofibbak számára készültek az akkumulátoros és a benzines permetező gépek, de ezeket általában csak nagyobb gyümölcsösökben vagy kertekben érdemes bevetni.

permetezőgép

A vérszívókat a szúnyogháló tudja kint tartani

A különféle szúnyogháló típusok kora tavasztól egészen az első komolyabb fagyok megjelenéséig jó szolgálatot tesznek, mivel ez a filléres eszköz tökéletesen kint tudja tartani a szúnyogokat és másféle vérszívókat. Ezekből a termékekből is sokféle létezik a piacon, az egyik legkönnyebben használható típus, amikor csak öntapadós csíkot kell az ablakkeretre ragasztanunk, majd erre rásimítani a szúnyoghálót.

Léteznek mágneses csíkkal ellátott változatok is, ezek akkor ideálisak, ha tele a kezünk, és ki szeretnénk menni az ajtón. Ilyenkor elég átbújni a hálón, az önzáródó mágneses csík elvégzi helyettünk a bezárási folyamatot.

Persze a szúnyoghálóknak is megvannak a maga Cadillac-jei, hiszen léteznek olyan üvegszálas változatok, melyek sokkal strapabíróbbak, és könnyebb is velük dolgozni. Az alumínium szúnyoghálók pedig a szellőzés mellett olyan tökéletesen zárnak, hogy nem ritka az élelmiszeripari felhasználásuk sem, ahol kamrákat és raktárakat védenek a rágcsálók és kártevők bejutásától.

Ajánlott cikkek