WiFi jelének növelésére és a jeltartomány bővítésére a lakásban

wifi

Elemezzük azt a kérdést, hogyan lehet megváltoztatni a wifi lefedettségi sugarát, növelni a router vagy modem jelét, és ezáltal bővíteni a hálózat hatótávolságát és az internet átvitelének és fogadásának távolságát a lakásban. 

Előbb vagy utóbb az útválasztó vezeték nélküli jelével való kapcsolat gyenge teljesítményének problémája mindenkit aggodalommal tölt el, aki szembesül az otthoni hálózat lefedettségi területének megszervezésével a lakásban. 

A Wi-Fi útválasztó jelvételi tartományának bővítésének problémája különösen akut, ha még az otthoni helyi hálózat létrehozásának szakaszában is pénzt takarít meg egy kiváló minőségű, nagy wifi-hatótávolságú, erős adóval és antennákkal rendelkező útválasztón.

A router jelének erősítésének elérhető módjai a wifi vétel javítása érdekében a lakásban

Valójában nagyon egyszerű és könnyű felerősíteni a wifi jelet egy routerről. Ezenkívül nem mindegy, hogy melyik gyártótól – TP-Link, Asus, D-Link, Zyxel, Keenetic, Tenda, Netis, Netgear, Xiaomi stb.

Számos népszerű módja van a modemes vételi terület bővítésének és a kommunikáció minőségének javításának, amelyeket otthon használhat minden lakásban:

  • Vásároljon routert erősebb beépített antennával,
  • Helyezze el valahol a folyosón, a lakás közepén,
  • Használja az egyik eszközt a wifi jel erősítésére – második útválasztó, külső antenna, átjátszó, hálózati rendszer.
  • Vásároljunk wifi-6 routert

A lakásfelújítások során sokan valahol egy speciális szerverteremben határozzák meg a router helyét, legyen az az öltözőben vagy az elektromos panelben. 

Erősítsd meg a wifi hálózatot a routerről és bővítsd a hatótávolságot egy antennajel segítségével

Tehát rájöttünk, hogy a jó vétel érdekében az útválasztót a lakás közepén kell elhelyezni, a vevőkészülék mellett, és lehetőleg távol az interferenciát okozó eszközöktől. De mint minden elektronikus eszköznek, minden modellnek megvannak a maga sajátosságai, amelyek befolyásolhatják a teljesítményt, esetünkben a wifi hatótávolságát. 

Általános szabály, hogy az egyes termékek specifikációi azt a tartományt jelzik, amelyre ideális körülmények között kültéren készült. De ezek az adatok – az olvasás elmélete, de a való életben egyszerűen elérhetetlenek.

A jelminőség meghatározásának legegyszerűbb módja, ha megnézzük az eszközök antenna jellemzőit. Egy az adáshoz, egy a vételhez. Az antennák lehetnek rejtett, beépítettek vagy külsőek, magához a készülékhez csavarozhatók. Az antenna teljesítményét DBI-ban mérik. Minél nagyobb az érték, annál erősebb az antenna.

Növelje a wi-fi jel sugarát egy második routerrel, átjátszóval vagy hozzáférési ponttal erősítő antenna nélkül

  • Egy bevált módszer a vétel javítására egy külön speciális eszköz, az úgynevezett wifi-ismétlő vagy jelismétlő használata. Ez egy átjátszó alapú jelerősítő, amely lehetővé teszi meglévő hálózatának bővítését. A jelet veszi és továbbítja, 15-20 méterrel bővítve a lefedettséget.
  • Egy másik lehetőség egy drágább külső hozzáférési pont telepítése. Kültéren vagy beltéren telepíthető, és akár 100 méteres wifi lefedettséget biztosít. Lefedettséget tud biztosítani mind az épületben, mind a közeli kis területen. Vannak olyan modellek is, amelyek szűken fókuszált módon nem egy lakáson vagy házon belül bővítik a területet, hanem egy meglehetősen nagy vezeték nélküli hidat hoznak létre a különböző épületek között.
  • Alternatív megoldásként használhat egy második útválasztót. Például, ha van egy további eszköze, amely alapjáraton működik, akkor azt ajánlott átjátszóként használni, hogy ne vásároljon új berendezést. Ebben az esetben ennek az átjátszó módnak jelen kell lennie a másik útválasztó firmware-ében.

Ajánlott cikkek